KNNV uitgeverij

Boeken

Voor KNNV Uitgeverij heeft studio x-hoogte diverse boeken gemaakt. KNNV Uitgeverij is dé uitgever op het gebied van natuur in Nederland.

Rupsen horen poepen

Briefing
Ga eens bladdansen, doe een knoppentocht of voer een gesprek met een sprinkhaan. Deze en vele andere doe-ideeën staan in Rupsen horen poepen en moeten tot leven komen. Een praktijkgids voor volwassenen die laat zien hoe je kinderen natuur kunt laten beleven aan de hand van de zintuigen.

Recensie
In dit boek over natuurbeleving bij kinderen ruik, proef, voel en beleef je de natuur om ons heen. Na een korte, inspirerende inleiding komt alle natuurinformatie via de zintuigen (voelen, ruiken, proeven, zien en horen) met nog eentje extra (evenwicht) voorbij. Ieder zintuig heeft een eigen hoofdstuk en een eigen kleur; ieder hoofdstuk is volgens een vaste structuur opgebouwd: gedicht, spreuken, mens en zintuig, dieren zintuig, tips (in tuin en park, natuur), werkvormen, korte verhalen en een natuurkalender. Prachtige, grote en kleine kleurenfoto's ondersteunen de tekst en prikkelen om zelf te gaan kijken en onderzoeken. Op de achterflap wordt op een aantal onderdelen de link gelegd naar diverse kerndoelen uit het basisonderwijs. Rijke uitgave voor ieder die met jonge kinderen leeft en werkt.

'Het Waddenatelier' Erik van Ommen

Briefing
Natuurbeleving en vogels tekenen op de Wadden. Kunstenaar Erik van Ommen maakt al dertig jaar lang schitterende natuurboeken. Daarin combineert hij zijn werk met beeldende vertellingen.
Uitdaging voor studio x-hoogte was om het boek op een hoger niveau te krijgen zodat beeld en teksten elkaar versterken. Het betreft een jubileumuitgave ter gelegenheid van het feit dat hij dertig jaar natuurkunstenaar is

Recensie
is een oogstrelend lees- en kijkboek voor liefhebbers van vogels, de wadden, natuur en kunst. Wat maakt KNNV Uitgeverij toch mooie boeken.Bij Het Waddenatelier verscheen ook een iBook met schetsen, videobeeldenen verslag van de reis die Erik van Ommen naar de Afrikaanse wadden in Mauretanië maakte.